EN RO

Avocatul Daniel MANOLACHE: “Despre viață și drept, în școli!”

Daniel MANOLACHE, Avocat specializat în dreptul penal al afacerilor

Daniel MANOLACHE, Avocat: “Despre viață și drept, în școli!”

“Astăzi, am avut plăcerea de a interacționa și discuta cu elevii Liceului Teoretic Traian.
Am împărtășit cu bucurie în suflet exemple din cazuri practice, din experiențele pe care le-am acumulat, de-a lungul anilor, în profesia de avocat, explicându-le elevilor, succint, aspecte esențiale referitoare la respectarea legii în România, consecințe precum și noțiuni minimale cu privire la educația juridică.
Elementele de drept însușite, pot reprezenta competențe-cheie pentru viitorul tinerilor nostri”.


Daniel este avocat specializat în drept penal și în malpraxis medical. Absolvent al Facultății de Drept și masterand în Dreptul Afacerilor, fiind licențiat cu media 9,65. Totodată, a urmat cursurile de masterat ale Facultății de Securitate și Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I. Mai mult, este absolvent al Colegiului Național de Apărare, programul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă în domeniul securităţii şi apărării naționale: ”Securitate și Bună Guvernare”.

În anul 2011 a devenit membru al Baroului București – Uniunea Naţională a Barourilor din România iar in anul 2013 a absolvit cursurile INPPA devenind avocat definitiv. Și-a definitivat stagiatura în cadrul BelecaLawyers. Pentru o perioadă de 6 ani, Daniel a fost avocat asociat în cadrul S.C.A. Abraham și Asociații . În această perioadă a coordonat departamentul de litigii format din aproximativ 10 avocați.
Are excelente abilități de comunicare dobândite în raportul cu diferiții clienți și în activitatea de avocat litigant. De asemenea, este caracterizat de cei din jur ca fiind o persoană ambițioasă, perseverentă, perspicace, dar și echilibrată, capabilă să lucreze sub presiune, ordonată și dornică să reușească în tot ceea ce și-a propus.


Fiind un profesionist care a manifestat o preocupare deosebită și permanentă pentru însușirea și aprofundarea noțiunilor teoretice a ajuns ca într-o perioada de aproximativ 10 ani să dobândească deprinderi practice necesare profesiei, la un nivel foarte ridicat, atât în domeniul dreptului penal cât și a celui civil.
În activitatea desfășurată a acordat clienților asistență juridică în cauze penale complexe. În portofoliul de clienți se regăsesc importante companii naționale și multinaționale ce activează în domenii precum: sectorul financiar-bancar, industria piscicolă, sectorul de real-estate, industria alimentară, sectorul energetic etc.
Activitatea judiciară nu s-a rezumat la materia dreptului penal al afacerilor sau la cazurile de malpraxis ci, din contra, a avut în prim plan și cauze de drept comun, cu precădere cele ce au ca obiect infracțiuni contra persoanei.
În materie civilă, acordă asistența juridică în cauze de natură: comercială, fiscală, administrativă, bancară, dreptul muncii, dreptul familiei, civile de drept comun dar și în cele care au ca obiect: Legile restituirii proprietăților (Legea nr. 10/2001, Legea nr. 18/1991 etc.), Legea nr. 290/2003; Legea nr. 293/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității; Legea partidelor politice nr. 14/2003 dar și Legea nr. 369/2004 privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii.


Are emisă autorizație de acces la informații naționale clasificate (ORNISS). Este vorbitor obișnuit și autor de articole privind teme legate de cadrul legislativ aplicabil în materia dreptului public și privat.
Creativ, strateg, Daniel este pasionat de politică, box, șah și turism.
Promovăm personalități care aduc schimbare în societatea românească prin educația copiilor nostri, prin implicarea și promovarea respectului față de lege, astfel încât, elevii să fie responsabili pentru faptele lor și să constientizeze importanța respectării legii.

Articole similare