EN RO

Documente clasificate – ORNISS

Studierea documentelor clasificate – ORNISS.

Avocatului coordonator, Daniel Manolache, i-a fost emisa autorizație de acces la informații naționale clasificate (ORNISS).

Accesul la informaţiile clasificate reprezintă o parte din mecanismul instituțional complex, care are drept obiectiv protejarea securității naționale. Plasat ca un adevarat filtru în câmpul luptei împotriva scurgerilor de informații, pe care interesul național le cataloghează ca fiind vitale pentru buna dezvoltare a României, accesul la informaţiile clasificate are scop crearea unui cadru legislativ și tehnic propice, care este în măsură, pe de o parte, să asigure protejarea interesului național, însă, pe de altă parte, să respecte dreptul cetățeanului de a avea posibilitatea să fie informat în mod util.

Evident, accesul la informaţiile clasificate constituie o parte din mecanismul instituțional complex, care are drept obiectiv protejarea securității naționale. Plasat ca un adevarat filtru în câmpul luptei împotriva scurgerilor de informații, pe care interesul național le cataloghează ca fiind vitale pentru buna dezvoltare a României, accesul la informaţiile clasificate are drept obiectiv creare unui cadru legislativ și tehnic propice, care este în măsură, pe de o parte, să asigure protejarea interesului național, însă, pe de altă parte, să respecte dreptul cetățeanului de a avea posibilitatea să fie informat în mod util.

Or, dreptul la informare al cetățeanului este exprimat și prin latura sa care intră în contact cu fenomenul justiției. Așadar, dreptul la informare al acuzatului (prin persoana apărătorului său), pornind de la constatarea că informațiile clasificate au valoare probatorie în procesul penal, trebuie respectat în așa măsură, încât să fie satisfăcute exigențele dreptului la un proces echitabil.

SERIOZITATE

Fiecare caz este important pentru noi. Ne autodepășim și gândim spre a găsi soluții.

Atenție acordată clientului

Suntem pe deplin angajați în tradiția încrederii între avocat și client, și o continuăm oferind sfaturi personalizate și eficiente.

Abnegație

Transformăm cunoștințele noastre juridice în valoare pentru clienți.

Ai nevoie de asistență juridică?